Elk jaar organiseert The Next Web een Hack Battle voor de echte codekloppers en designers. Dit jaar heeft The Next Web samen met Kings of Code de krachten gebundeld voor de derde editie van dit evenement. Met 22 teams en meer dan 100 deelnemers is dit toch wel een serieus onderdeel geworden van The Next Web. Dit zal het zelfs volledig samen gaan met de TNW Conference wat dus zal eindigen met de presentaties van de grote finale van de Hack Battle live on stage tijdens de #TNW2012.

Vanmiddag klokslag 16:00 was het zover; 22 vermoeide startups die na 30 uur code kloppen, Red Bull en pizza ieder 3 minuten kregen om hun hack aan een overvolle zaal te tonen. Uiteindelijk na heel wat toffe projecten werd Covify verkozen tot de winnaar van de Hack Battle.

Covify hackte een web en iPhone app in elkaar die het mogelijk maakt om je fysieke CD’s te vinden op Spotify door de covers van jouw favoriete CD’s te scannen. De app was voor een hack zeer fraai en goed uitgewerkt en werd vol enthousiasme ontvangen door het publiek. Een terechte winnaar. Naast de credits van het publiek kregen zij $5000 aan hosting en tickets voor de Kings of code.

Oja, deze API partners: maakte dit mogelijk: Facebook, KPN, Twilio, MailChimp, SendGrid, SkyDrive, Dropbox, Rijksmuseum, Tendril and Spotify. Free beer and pizza’s are provided by .me. The presentations are co-hosted by our friends at Joyent.

check hier hoe Covify werkt: