Tijdens The Next Web Conference krijgen startups de kans om hun idee te tonen aan het publiek. De meeste lanceren zelfs vandaag. Dit is een gevolg van de Startup Rally waarbij 19 finalisten hun product mogen tonen. Vanmorgen begonnen de startups Tawkon, SnowCiety, ZapStreak, PlayerDuel and AppMotion aan de eerste sessie van vandaag. Aan hun was dus de taak om aan de jury te laten zien waarom hun product de wereld gaat veranderen. Nadat de jury de startups in de eerste sessie hadden gezien werd de Nederlandse startup Snowciety gekozen als de beste van de eerste sessie van vandaag die dan ook gelijk zijn product mocht tonen on stage in the blue room.

Wat is Snowciety?

Net als in veel andere iPhone-apps, kan je Snowciety aanzetten op de piste terwijl je aan het skien of snowboarden bent. De applicatie houdt dan bij waar je bent geweest, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en wat je gemiddelde snelheid was. Het sociale gedeelte ontbreekt ook niet, want je kan je vrienden toevoegen in de app en hun locatie en opgeslagen tracks bekijken. Als je veel in de sneeuw bent, is dit een app voor jouw.

snow 153x300 The Next Web Conference   Startup Rally: NL startup Snowciety de beste in sessie 1.