Herinner je de Vuvuzela nog? Ontmoet zijn zusje, de Zozulica. Een traditioneel fluitje uit Ukraïne dat komende weken dé herriemaker zal worden in de voetbalstadiums. En uiteraard is de Zozulica nu ook beschikbaar in de vorm van een app.

De Zozulica is een fluitje van klei in de vorm van een koekoek. Momenteel wordt de onofficiële mascotte in grote hoeveelheden geproduceerd door fabrieken in Ukraïne en Polen. Voor diegenen die hun adem willen sparen of niet rond willen lopen met een fluit in hun broek is er nu een gratis app beschikbaar die het Zozulica geluid automatisch produceert.

Kies simpelweg je nationale team (Oranje natuurlijk) en je favoriete melodie en laat je iPhone de Zozulica bespelen. Een snelle en makkelijke manier om Nederland te steunen tijdens het EK 2012. (Of om je vrienden te irriteren)

De Zozulica app is gratis (niet onbelangrijk) te downloaden in de Appstore.

Beschikbaar voor je iPhone of iPad. Download ‘m als eerste van je vrienden.

1 200x300 Zozulica app laat voetbalfans juichen met hun telefoon tijdens het EK de volgende maand!